Lenaleenboekontwerp & beeldredactie

 1. tree line zander olsen

  31.01.2012 tree line

  Al eerder en vaker kwam ik dit werk tegen van Zander Olsen. Ik sloeg het ergens op maar had geen weblog meer. Nu werd ik er aan herinnerd door design-vagabond en ik kon niet anders dan het plaatsen.

 2. vensterview

  30.01.2012 vensterview

  En dat je dan wakker wordt en dan zie je dit. Dat is toch wat?

 3. sluftersluis

  29.01.2012 sluftersluis

  Volgens mij kwam ik dit sluisje, dat eigenlijk meer een stuw als ik nog eens kijk, tegen in de de Slufter op Texel.

 4. herbetsemd scheepsruim

  24.01.2012 lekker idealistisch

  Vanmiddag keek ik de gemiste uitzending 'slag om nederland'. Wat een goed programma. Heel slecht kan ik er tegen dat dingen zo scheef in elkaar kunnen zitten. Het is absurd hoe gemakkelijk er maar gebouwd blijft worden en ik geloof helemaal niet in de enorme bedrijvencomplexen volledig afgezonderd van woongebied. Sommige bedrijvigheid laat zich misschien moeilijk verweven met wonen en de rest van het leven, maar ik denk dat het wel verweven van deze dingen ervoor kan zorgen dat we gelukkiger zijn. Hoe dichter werk en privé bij elkaar komen, hoe belangrijker het is om je werk met liefde en zorg te doen, hoe blijer mensen met je zijn, hoe fijner de dingen die ze vervolgens weer voor jou doen. Lekker idealistisch dus :) Maar ja, nu zitten we al met al die leegstaande papendorpen en daar wordt het natuurlijk nooit zo gezellig als in dit oude scheepsruim…

 5. plaveisel alcazaba

  20.01.2012 plaveisel alcazaba

  Plaveisel in het Alcazaba in Málaga.

 6. Tree - Myoung Ho Lee

  19.01.2012 een boom op zich

  Nu gisteren in de loop van de dag de kou plaats maakte voor eindeloos gestaag treurig geregen, moest ik aan deze boom denken. Dit is nummer drie uit de reeks 'Tree' (2007) van de Zuid Koreaanse kunstenaar Myoung Ho Lee. Hier zie je meer Tree.

 7. winterwetter

  18.01.2012 winterwetter

  Jammergenoeg is het geloof ik alweer voorbij. De kou. Hoewel ik al mijn leven lang een echte koukleum ben en de laatste jaren zelfs voorzien ben van een paar heuse wintertenen, hou ik heel erg van de kou. Met mijn gat op de verwarming tik ik verlangend naar meer kou dit stukje. Mijn schaatsen liggen alweer veel te ver weg naar achteren in het rommelhol. En de slee, die moet eigenlijk ook nog deze winter ingegleden worden.

 8. berliner szene

  13.01.2012 berliner szene

  Volgens mij was dit in de buurt van Alexanderplatz, ergens achter het wanstaltige winkelpaleis Alexa.

 9. berliner balkon

  12.01.2012 berliner balkon

  Drie jaar geleden liep en fietste ik eindeloos door de straten en parken van Berlijn. Bijna iedere woning lijkt wel een balkon te hebben.

 10. scene de surmenage - manuela lalic

  05.01.2012 aanspoelsel

  Dit is een foto van scene de surmenage, een kunstwerk van Manuela Lalic. Het doet me denken aan hoogwater. Het aanspoelsel als het water weer gezakt was zag er ongeveer zo uit. Met mijn geschwister struinde ik langs de verdwenen watergrens tussen het aanspoelsel. We vonden een nummerbord, een oude emmer, een pijpenstopper (?) die mijn vader in gebruik nam, gekke plastic mandjes, maar bovenal eindeloos veel gekleurde wattenstaafjes zonder watjes. Opvallend veel. Het duurde even voor we door hadden wat het waren. Talloze roze, blauwe, gele, en soms witte plastic stokjes met aan beide uiteinden een paar ribbeltjes die ooit het wattipje hadden vast gehouden. Hoe kwamen in godsnaam al die wattenstokjes in het water? Ik ben benieuwd of dat nog steeds zo is, misschien moet ik maar weer eens gaan jutten als het post-hoog-water is…

 11. de smaakbijbel

  04.01.2012 lieblingslivres no. 2

  'De smaakbijbel' van Niki Segnit staat pas sinds Sinterklaas op mijn boekenplank. Maar het is er al heel vaak af geweest, vaker dan veel andere boeken die er al veel langer staan. Niet alleen vanwege de inhoud, maar ook vanwege dat het een echt 'boek' is. Het is compact maar niet te klein, dik maar toch handzaam, niet te zwaar, niet te licht, een mooie stevige harde kaft, een goede rug, de titel gepreegd met zilverfolie, niet te wit papier, kleur op snee, groene kapitaalbandjes en een net zo groen leeslint. Geen plaatjes, maar wel beeldige typografie. Een boek dat in alle opzichten heel zorgvuldig is afgewerkt. Daardoor is dit boek zo fijn en goed om in je hand te hebben en in te bladeren. Zo zouden meer boeken moeten zijn. Dan kunnen boeken boeken blijven en e-books e-books. Want daar is ook niks op tegen.

 12. the blue cone

  03.01.2012 cosy little cabin

  Lekker alleen met mijn zakdoek in een cosy little cabin. Dat lijkt me wel wat vandaag.