Lenaleenboekontwerp & beeldredactie

 1. gekraakt

  30.12.2011 gekraakt

  Gekraakt! Lenaleen gaat het nieuwe jaar in met een nieuwe website! Met heel veel dank aan mijn geduldige webbouwer die met zorg en liefde ieder detail precies zo wist te maken als ik voor ogen had.

 2. het ruim

  24.12.2011 het ruim

  Dit is het ruim. In het ruim speelden we en verveelden we. Op het kleed. Lego, poppenkleertjes, houtjes, Grijs, de rode buizenstoelen, de koffiepot, playmobil-beesten. Lekkere bende. Hier begint het er nu zo langzamerhand ook een beetje zo uit te zien, heel gezellig :)

 3. green streets

  23.12.2011 lieblingslivres no. 1

  Christopher Alexander - A Pattern Language

 4. Kinderstoel Gunnar Daan

  14.12.2011 kinderstoel

  Naast al het computerwerk vind ik het leuk om af en toe met zaag, boor en schuurmachine in de weer te zijn. Met veel hulp van het rode moedertje maak ik dan zo nu en dan een meubeldinges. In 1966 maakte mijn oom Gunnar Daan het ontwerp voor een prachtige kinderstoel en omdat er geen onderhands exemplaar meer te krijgen was suggereerde hij dat ik er dan maar een zelf moest maken. In elkaar liggende cirkels uit een plaat keihard en oersterk beuken multiplex met een uitgeschuurde zitting waardoor de verschillende lagen van het hout zichtbaar worden. Deze zomer maakten moe en ik een eigen exemplaar zodat het kleine dochtertje ook mee kan eten aan tafel. Met de decoupeerzaag knetterden wij heel zorgvuldig mooie cirkels uit het hout. De steile staanders werden netjes ingeweekt in de dooie arm en mooi gebogen steunen zij nu de uit elkaar getrokken cirkels. Ik schilderde alleen de oppervlakken zodat de constructie mooi wordt benadrukt. Zo schoon als op de foto is ie natuurlijk nooit meer ge...

 5. wandelschat

  09.12.2011 wandelschat

  Ik vind het mooi zo. Maar toch weet ik niet of ik als ik dit ontworpen had ook blij was met de hobbels en bobbels. Het is een project van Wapke Feenstra op landgoed Baasdam.

 6. berliner bestrating

  06.12.2011 berliner verband

  Kijk eens hoe mooi die tegels daar liggen. En hoe fijn die fietsen om de bomen staan.

 7. minimadeleines

  05.12.2011 my first madeleines

  Van Sinterklaas kreeg ik dit weekend een pizzasteen die nog even afgebakken moest worden. Dat heb ik vanochtend dus maar gedaan en natuurlijk schoof ik daar ook de vers verworven vorm gevuld met madeleine-beslag bij in de oven. In plaats van een scheutje rozenwater dat mij toch iets te zeperig ruikt, goot ik er een beetje sinaasappellikeur bij.

 8. les mousses Etienne Gros

  01.12.2011 les mousses

  Mooi hè? Schuim-sculpturen van Etienne Gros. Les mousses. Ogenschijnlijk simpel, maar zo perfect.