Lenaleenboekontwerp & beeldredactie

Een kleine eetbare tuin

27.01.2016 Een kleine eetbare tuin

Vorig jaar werkte ik met veel plezier aan dit fijne boek. Madelon Oostwoud schreef een heel toegankelijk boek dat laat zien hoe je een mooie tuin ontwerpt en onderhoudt met eetbare planten. Een tuin aan huis die ook na de oogst aantrekkelijk is en niet als een moestuin vol kale plekken.


Heel erg blij ben ik met het ontwerp. Madelon maakte tekeningen van de voorbeeld-tuin-ontwerpen, maar ik vroeg de uitgever om haar meer illustraties te laten maken. Bij de teksten staan nu in plaats van inwisselbare stockfoto's, tekeningetjes die echt gaan over waar de tekst over gaat, en er daarnaast ook voor zorgen dat het boek een heel eigen uitstraling heeft.


Van de KNNV Uitgeverij kreeg ik een extra exemplaar, inclusief een losse plantenlijst met bondige informatie over meer dan 200 eetbare soorten voor in je tuin, om weg te geven. Wil jij supergraag dit boek voor jezelf of een ander hebben? Dan lees ik in de reacties graag je motivatie, en wie weet :)

Reacties

 1. Maartje 27.01.2016 14:50

  Klinkt als het ideale boek voor Koen die altijd roept: ik wil alleen maar eetbare planten / bomen in mijn tuin! Wie weet zal het er ooit nog eens van komen.

 2. Laura 27.01.2016 16:48

  hi Leen, nou eh... dit jaar kopen wij een huis met een tuin. En de woorden 'toegankelijk' en 'eetbaar' spreken me erg aan. Zeker omdat bij ons het basilicumplantje van de Albert Heijn, tevens enige plant in ons huis, na 2 dagen het loodje legt. x

 3. Viviane 27.01.2016 17:18

  Ik ga voor de uitdaging en wil graag kunnen eten op EN VAN mijn balkon. Daar heb ik nog heel wat tips voor nodig, maar ik ben enthousiast. Mooie foto's van jouw boek en mijn progressie kan ik je wel garanderen. Of ik je kan uitnodigen voor een etentje in het dorp durf ik nog niet te beloven :))

 4. Karin 27.01.2016 18:44

  heel fijn !! en wat zit die kraan er goed in !

 5. Comment plaatsen: