Lenaleenboekontwerp & beeldredactie

 1. giraffenbrood

  21.04.2016 wilde dieren

  Mijn vrienden op facebook liken (of mijn vrienden liken op facebook) een heleboel gekke dingen. Ze willen winnen en liken én zijn helemaal pro marikondo. Ze steunen de dierenbescherming, het wereld natuur fonds en de WSPA, én liken filmpjes van kameleon-knuffelende poezen, door-wasbeer-gewassen-worden-honden, vosjes die in een donzen dekbed rollen, vergaande koalabeer-en-mooi-meisje-kroelsessie.

 2. regenjas

  15.04.2016 regenjas

  Ik fietste over de Maliesingel. Er reed een bestelbusje met de slogan ‘Een dag niet gekanjerd is een dag niet geleefd’ voorbij. Honderd jaar geleden kocht ik kanjers in de pauze. Ik proefde muffe, taaie, ouwe stroopwafels. Ik leefde.


  Daar dacht ik aan toen een Saab bijna over zijn haaientanden de singel op scheurde. Nog net op tijd stopte hij, maar op het moment dat ik voor hem langs verder fietste, trapte de man achter het stuur opeens hard op het gas en reed me alsnog bijna van de sokken. Het regende en de man haalde achter de voorruit zijn schouders op: ‘sorry’. Hij had me niet gezien. Ik keek naar mijn knalrode regenjas en dacht aan vieze stroopwafels.

 3. broodrijs

  14.04.2016 broodrijs

  Gisteren verhuisden we de studio van 5B naar 7B. Voor een paar maanden. Ondertussen maken we plannen voor de plek daarna. Daar waar we bijvoorbeeld ook brood kunnen bakken tussen de bedrijven door. Daar blijven we dan!

 4. doggy bag

  07.04.2016 dogdays doggy bag

  Heerlijk handtasje.

 5. Pentel Sign lievelingspennetje

  30.03.2016 Lievelingspennetjes

  Soms heb je alleen maar een nieuw lievelingspennetje nodig. Ik had een beetje een modderweek. Geen dringende deadlines, maar gewoon dingen die pas in de dagen na pasen moesten beginnen. Ik modderde, voelde me een beetje een lui varken, kocht nieuwe kleren voor mijn dochter en een pennetje voor mezelf. Twee. Dezelfde. Een voor thuis en een voor op de studio. Twee zwarte Pentel Sign-lievelingspennetjes. Perfect om mooie to-do-lijstjes mee te maken, schemaatjes en schetsen. Dag, ik ga aan het werk!

 6. AuchBauch

  16.03.2016 ouwe koeien uit Berlijn

  Op zoek naar ander beeld vind ik plaatjes van toen we nog rare performances deden in Berlijn. Wij. Een groepje Master-studenten Raumstrategien aan de Kunstacademie. Een militaire AuchBauc-parade in het hart van kroostend hipster Berlijn. De studie was niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Gelukkig kan ik er nu om lachen.

 7. kriebeltuin

  11.02.2016 kriebeltuin

  De tuin roept. De tegels groen, het gras mos, de schutting los. De bieslook verdronken, de spinaziebak verzakt, de vijg op een haar na dood, de lavendel onwinters vol zacht groengrijs blad.
  Moeten we een regenton? Een composthoop, een wormentoren? De druif eruit, die wel weelderig groeit, maar de oogst is meestal voor de duiven?

 8. Water en verf

  09.02.2016 water & verf

  Er valt zoveel water uit de lucht. Een mooie dag om beeldschermwerk te verruilen voor penselen, inkt, water en verf. Lekker letters maken.

 9. Eetbare tuin gewonnen

  03.02.2016 Eetbaar balkon

  Viviane, stuur je me je adres? Dan stuur ik jouw 'Een kleine eetbare tuin' en kun je precies op tijd beginnen met de voorbereidingen voor jouw eetbare balkontuin!

 10. Een kleine eetbare tuin

  27.01.2016 Een kleine eetbare tuin

  Vorig jaar werkte ik met veel plezier aan dit fijne boek. Madelon Oostwoud schreef een heel toegankelijk boek dat laat zien hoe je een mooie tuin ontwerpt en onderhoudt met eetbare planten. Een tuin aan huis die ook na de oogst aantrekkelijk is en niet als een moestuin vol kale plekken.


  Heel erg blij ben ik met het ontwerp. Madelon maakte tekeningen van de voorbeeld-tuin-ontwerpen, maar ik vroeg de uitgever om haar meer illustraties te laten maken. Bij de teksten staan nu in plaats van inwisselbare stockfoto's, tekeningetjes die echt gaan over waar de tekst over gaat, en er daarnaast ook voor zorgen dat het boek een heel eigen uitstraling heeft.


  Van de KNNV Uitgeverij kreeg ik een extra exemplaar, inclusief een losse plantenlijst met bondige informatie over meer dan 200 eetbare soorten voor in je tuin, om weg te geven. Wil jij supergraag dit boek voor jezelf of een ander hebben? Dan lees ik in de reacties graag je motivatie, en wie weet :)